لیزر موهای زائد یک روش ایمن و موثر برای از بین بردن موهای زائد بدن است. 

لیزر موهای زائد یک روش پزشکی است که از پرتو متمرکز نور (لیزر) برای از بین بردن موهای زائد استفاده می کند.

 

اشعه لیزر موها را از بین می برد و فولیکول های مو را از بین می برد. دائمی نیست، اما نتایج بیشتر از کندن، موچین یا اپیلاسیون باقی می ماند. اکثر افراد به درمان های متعدد نیاز دارند.

لیزر نقش مهمی در درمان بسیاری از بیماری هایی دارد که پوست، مو و ناخن ها را تحت تاثیر قرار می دهند. 

در سال های اخیر پیشرفت های زیادی در پزشکی لیزر صورت گرفته است. متخصصان پوست در ایجاد این پیشرفت ها پیشتاز بوده اند.

 یکی از این پیشرفت ها این است که افراد بیشتری می توانند با خیال راحت لیزر موهای زائد را انجام دهند.

 

در طی لیزر موهای زائد، لیزر نوری از خود ساطع می کند که توسط رنگدانه (ملانین) موجود در مو جذب می شود. انرژی نور به گرما تبدیل می‌شود که به کیسه‌های لوله‌ای شکل درون پوست (فولیکول‌های مو) که مو تولید می‌کنند آسیب می‌رساند. این آسیب رشد مو در آینده را مهار یا به تاخیر می اندازد.

 

عوارض لیزر موهای زائد: آیا بی خطر است، آیا دردناک است…

به نظر نمی رسد که این روش در درازمدت خطرات سلامتی داشته باشد. با این حال، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی جزئی را پس از لیزر موهای زائد تجربه کنند.

 افراد باید از متخصص پوست خود بخواهند که قبل از انجام این درمان در ناحیه بزرگتری از پوست، نحوه واکنش لکه کوچکی از پوست به درمان را آزمایش کند.

 

اگرچه لیزر موهای زائد به طور موثر رشد مو را برای دوره های طولانی به تاخیر می اندازد، اما معمولا منجر به حذف دائمی موهای زائد نمی شود. چندین درمان لیزر موهای زائد برای حذف اولیه موهای زائد مورد نیاز است و همچنین ممکن است به درمان های نگهداری نیز نیاز باشد. لیزر موهای زائد برای افرادی که پوست روشن و موهای تیره دارند موثرتر است، اما می توان آن را با موفقیت برای انواع پوست استفاده کرد.

 

لیزر موهای زائد برای کاهش موهای زائد استفاده می شود. مکان های رایج درمان شامل پاها، زیر بغل، لب بالایی، چانه و خط بیکینی است. با این حال، درمان موهای ناخواسته تقریباً در هر ناحیه ای به جز پلک یا ناحیه اطراف آن امکان پذیر است. پوست دارای خالکوبی نیز نباید درمان شود.

 

رنگ مو و نوع پوست در موفقیت لیزر موهای زائد تاثیر دارد. اصل اساسی این است که رنگدانه مو، نه رنگدانه پوست، باید نور را جذب کند. لیزر باید تنها به فولیکول مو آسیب برساند و در عین حال از آسیب به پوست جلوگیری کند. بنابراین، تضاد بین رنگ مو و پوست – موهای تیره و پوست روشن – بهترین نتایج را به همراه دارد.

 

خطر آسیب به پوست زمانی بیشتر می شود که تضاد کمی بین رنگ مو و پوست وجود داشته باشد، اما پیشرفت در فناوری لیزر، لیزر موهای زائد را به گزینه ای برای افرادی که پوست تیره تری دارند تبدیل کرده است. لیزر موهای زائد برای رنگ‌هایی که نور را به خوبی جذب نمی‌کنند موثر است: خاکستری، قرمز، بلوند و سفید. با این حال، گزینه های لیزر درمانی برای موهای رنگ روشن همچنان در حال توسعه هستند.

 

خطرات عوارض جانبی با نوع پوست، رنگ مو، برنامه درمانی و رعایت مراقبت های قبل و بعد از درمان متفاوت است. شایع ترین عوارض لیزر موهای زائد عبارتند از:

 

تحریک پوست:

 ناراحتی موقت، قرمزی و تورم پس از لیزر موهای زائد ممکن است. هر گونه علائم و نشانه ها معمولا در عرض چند ساعت ناپدید می شوند.

تغییر رنگدانه لیزر موهای زائد ممکن است پوست آسیب دیده را تیره یا روشن کند. این تغییرات ممکن است موقت یا دائمی باشند. روشن شدن پوست در درجه اول بر کسانی تاثیر می گذارد که قبل یا بعد از درمان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب نمی کنند و کسانی که پوست تیره تری دارند.

 

لیزر موهای زائد برای پلک ها، ابروها یا نواحی اطراف به دلیل احتمال آسیب شدید چشم توصیه نمی شود.

 

قبل از لیزر موهای زائد ، با پزشک و اپراتور مشورت کنید تا مشخص کند آیا این یک گزینه درمانی مناسب برای شما است یا خیر. پزشک یا اپراتور شما احتمالاً موارد زیر را انجام خواهد داد:

1- سابقه پزشکی خود را مرور کنید، از جمله مصرف دارو، سابقه اختلالات پوستی یا اسکار، و روش های قبلی حذف موهای زائد.

2-در مورد خطرات، مزایا و انتظارات، از جمله اینکه لیزر موهای زائد چه کاری می تواند انجام دهد و چه کاری نمی تواند برای شما انجام دهد، صحبت کنید.

3-عکس بگیرید تا برای ارزیابی های قبل و بعد و بررسی های طولانی مدت استفاده شود.

 

اپراتورهمچنین دستورالعمل های خاصی را برای آماده شدن برای لیزر موهای زائد ارائه می دهد. اینها ممکن است شامل:

1- دور ماندن از آفتاب. توصیه های پزشک خود را برای اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید قبل و بعد از درمان دنبال کنید. هر زمان که بیرون می روید، از یک ضد آفتاب با طیف وسیع SPF30 استفاده کنید.

2-اجتناب از سایر روش های حذف موهای زائد. کندن، اپیلاسیون و الکترولیز می تواند فولیکول مو را مختل کند و باید حداقل چهار هفته قبل از درمان از انجام آن اجتناب شود.

3-ناحیه درمان اصلاح. اصلاح و اصلاح یک روز قبل از لیزر توصیه می شود. موهای بالای پوست را از بین می برد که می تواند منجر به آسیب پوست سطحی ناشی از موهای سوخته شود، اما ساقه مو را در زیر سطح دست نخورده می گذارد.

لیزر موهای زائد معمولاً به دو تا شش جلسه درمانی نیاز دارد. فاصله بین درمان ها بسته به محل متفاوت است. در مناطقی که مو به سرعت رشد می کند، مانند لب بالا، درمان ممکن است در چهار تا هشت هفته تکرار شود. در مناطقی با رشد کند مو، مانند پشت، درمان ممکن است هر 12 تا 16 هفته انجام شود.

برای هر درمان، از عینک مخصوص برای محافظت از چشمان خود در برابر پرتو لیزر استفاده خواهید کرد. اپراتور ممکن است برای کاهش هر گونه ناراحتی در طول درمان، از یک بی حس کننده موضعی روی پوست شما استفاده کند.

هنگامی که اپراتور لیزر را فعال می کند، پرتو لیزر از طریق پوست شما به فولیکول های مو منتقل می شود. گرمای شدید پرتو لیزر به فولیکول‌های مو آسیب می‌رساند که از رشد مو جلوگیری می‌کند. ممکن است احساس ناراحتی کنید، مانند سوزن سوزن گرم، و احتمالاً احساس سرما از دستگاه خنک کننده یا ژل خواهید داشت.